Jumpsuits For Playful Joy

Hi everyone!

Jump for joy in jumpsuits! Okay so jumpsuits or also known as playsuits can be worn for flirty and playful days. If you’re still interested in knowing what the difference is, playsuits are mostly shorties whereas jumpsuits are longer bottom wise. Kind of like short pants and long pants. With the availability of both jumpsuits and playsuit online nowadays, it’s hard not to buy one for yourself. But you might not know how to style it. So let’s have a look at a few inspiration photos to get your started.

Giveaway by FatinDiana

Join2 lagi! Jom! Klik banner di bawah ok?

tarikh tamat GA: 10 Mac 2017, 10pm

Giveaway Topup Percuma by Cik Candy

Malam-malam ni aktif pula join2 giveaway ni..hehe

jom join GA by Cik Candy ni...percuma tau! meh2, klik link di bawah ni...

GA tamat pada 11 March 2017 (sehari selepas birthday papa saya..hehe perlu ka bagitau..haha)

okey, jom join!

MUMMYAYU'S GIVEAWAY

Hai! Hari ni join Giveway dulu by Mummy Ayu ni...

kalau yang nak join, kilik gmbr kat bawah ya? kalau saya bertuah, saya nak yang warna ungu tu sebab fav kaler...weee..jom join ramai! Tamat 8 Mac 2017 ni.

Menyesal seribu kali...huhu

Ni la akibatnya bila ada laptop tapi x mau back up file dalam external hardisk...kejadian ni berlaku tahun lalu bila laptop aku buat hal reformat dengan sendirinya dan hilang segala gambar2 lama nostalgia, hilang gambar ke danum valley, hilaaaaanggggg...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

Sedih pun x mampu dah...huuhu sebab dah bye2...syukur2 la yang ada aku update awal2 dalam blog, dan upload di fb sesetengah gambar tuu...sebab line internet kuat masa tu........kalau di danum valley, haaaa kirim salam la...2G saja mampu ada...tu pun line dia macam chipsmore....jadi x la dapat on data dan x la dapat back up file dalam hp juga....huhuhuhu...sedih juga la x dapat share banyak picture masa di danum tu..penat2 aku ambil gambar sunrise yang kitorang turun masa subuh2 tu untuk tengok sunrise dari tower dia....perghhh...subahannallah...dia punya cantik tu pemandangan...wow... lepastu, bajet ke sana x la mahal...RM300 saja..maklumlah dapat price student....best la...huhu tapi gambar dah hilanggggg....T_T

Sem akhir!!

Assalamualaikum...hari ni excited campur kerisauan..haha sebab sabtu ni dah kena masuk rumah sewa dan isnin dah start kelas balik..nampaknya tiada masa la mau angan2 cuti lagi..haha research aku pun belum ada penyambungan lagi...susahnya mau mula kalau dah duduk cuti ni...syukurlah cuti cuma sebulan..karang kalau 2 bulan, hah, berhabuk la research ko yg x siap2 tu....ni x boleh tangguh ni....6 Mac 2017 ni bersamaan hari isnin, UiTM dah buka semester..walaupun agak lewat beberapa minggu banding UMS yang dekat di Sabah ni...tapi macam tu la....Insyaa Allah aku bakal menamatkan study pada hujung Julai 2017...lepastu plan, mau cari kerja bawah2 dulu...ambil pengalaman sementara tunggu peluang yang lebih cerah...rasanya kurang 5 bulan study ni x lama...lepas tu baru la tarik nafas selega-leganya...ok la, sampai sini saja dulu..lepas ni mungkin akan busy sikit urusan itu ini...dengan keterujaan mau pegi korea lagi spring ni..hahaha anyeong!! (adeh, korea2 pula...hehe)

Result exam uitm mengecewakan saya??

Assalamualaikum...mau share sikit, luahan hati yang kecewa...orang kata, hati-hati post sebarang post di media sosial...apa-apa pun, hati-hatilah dengan semua percakapan anda...ini kisah benar yang terjadi pada diri ini..huhu

17 Feb 2017 bersamaan dengan hari Jumaat....bermulalah orang ramai yang menyemak keputusan peperiksaan untuk budak2 degree ni...aku pun excited buka emel...cek tepat jam12 tengah malam..haih?? x masuk lagi? kosong inbox ni...cek dalam spam pun x ada...tunggu punya tunggu, dalam jam1 pagi lebih-lebih macam tu, masuklah emel sims@SALAM.UITM.....(tagline SALAM yang popular di kalangan pelajar2 uitm ni) bila buka mesej tu, alamak, dia tulis aku kena tunggakan hutang pulak?? bila masa aku kena tunggakan ni??

Takut ke luar negara??

Assalamualaikum...hari ni masih cuti semester lagi..belum start buka sem untuk degree lagi...

Dalam hati ni excited bercampur worried, anxiety semua la...hahh pasal apa pula ni?? buat pertama kalinya saya akan menjejakkan kaki ke luar negara...yeayy!!
okay, di mana? tempat ni banyak sangat mamat macam lee min ho tuuuu, hahahaha South Korea la..

Mau dijadikan cerita, deposit dah bayar....tinggal balance lagi la...harga boleh tahan juga...kami travel in a group..agak ramai juga la...tau2 pula aku disuruh jadi bendahari..kumpul duit untuk bayar dengan agen yang bawa kami trip tu...untuk makluman juga, ini under Muslim Package, so tidak la berapa risau pasal tu...lega hati..

Disebabkan saya ni terlalu risau, haaaa, saya dah siap buat list keperluan barang pakaian semua tu...buat checklist la maksudnya....kebetulan tarikh yang dipilih tu musim spring, jadi tidak la perlu fikir pasal pakaian winter...yang kena fikir ni, mau letak kemas2 barang dalam beg supaya x jadinya selongkar2 kat airport...nah kena label nama, no hp kecemasan atas luggage dan beg2 lain, in case kalau tercicir...... dan termasuk mengelak segala unwanted punya barang yang x boleh bawa masuk kapal...

Perahu Hill, Tamparuli Sabah

Hi hiking lovers!
Today, I would like to share a few pictures during my hiking activities with my classmates. Yes, only 3 of us. hehe. Hiking has been a trendy activities for the Sabahan since 2016. How do I know this kind of statement? Well, it is shown all over the social network sites such as Facebook and Instagram. So, is it a good trend? Oh yes it is! because it encourage people to stay healthy with this kind of activities. Also, for the hiking lovers will take it as their bucket list of hills in Sabah. Different hills have different beautiful views.This is one of the challenging hills for me because of the slippery and steeply surface (because of the rain) before reach at the top hill. For those who wish to go there, I wish you all the best and happy hiking! :)

Tirig Hill, Sepanggar Sabah

On 13 November 2016, our Faculty of Hotel and Tourism Management organized a healthy event called “GO Tirig: Hike in Blue on Tourism FIT Day 3.0” in conjunction with World Diabetes Day located at Kampung Lapasan, Telipok. The event was merrier because they organized extra activities in Tirig. Big compliments to the junior who work hard towards the event! Among all the hills in Kota Kinabalu area, in my opinion, this is the second easiest hill to hike after the Padang Hill. Heeeee… the hardest one in KK could be the Perahu Hill, I guess? Because of the steep hill makes it challenging for the hikers. Naa, that is just my personal opinion. Hehehe however, every hills have their own unique view from top, you will feel it as you reach the top.

Here are some sweet pictures of candies throughout the event (taken from my phone):

Mamutik Island, Sabah

On 22 January 2017, we decided to have some holiday trip in less than one day before we have our semester break! Therefore, we went to Mamutik Island for picnic and snorkeling!
It takes about 20 minutes by speed boat to reach the island from the Jesselton Point jetty.

It is quite cheap per pax since we got the student rate. We spent less than RM50 which consist of:

Some memories are meant to be forgotten

How happy the memories are in your life?
How you ought to be happy in that way?
What makes you happy for some reason it will hurt you someday?
Do you feel bless for the memories?
Do you ever think of it over and over again?
What makes you love the memories so much?
Does it sure represents your future?
Are you valuable enough to be in that level?
Will you be in that scene again for the time ahead?
Will you able to act the same pattern?
How do you make it happen?
Will you truly love that person again?
Does it ever makes sense to your heart and to your life?
What if the love that you gain will change your life?
If you leave it, would it be the same as before?
Would you ever regret of doing it.....?

Tell me, if I really hurt you then I will leave for good

There are some incidents than one person could not control the way he thinks, speaks or act.
It would come with its own reason but a complicated one.
Some would say, it is just an excuse to avoid questions.
or maybe it could be a confusion occurred in continuous time.
If the love made you get through all of this, then leave it.
However, stay still. If you still love that one heart.
No doubt that I would still love you until the day I die and be loyal to one man's heart.
I am sorry for my mistake on hurting you with no intention.
The word sorry could mean worthless to you...
To let my mind empty without it, seems to be impossible..
Then tell me, if I really hurt you then I will leave for good...

Poster War!!!

Assalamualaikum....i have a little story to share with you...my lecturer once said to me "Kalau kamu ada ilmu lebih, jangan kedekut untuk kongsi ilmu tu dengan kawan". That is one of the "pesanan" from her.. now I'm in my Bachelor Degree in semester 5 which will be my final year. Antara perkara yang mendebarkan masa degree ni ialah poster war. Rasa macam viva sudah tapi belum lagi...this is just a small part of it. Great experience, great moments and one of the memorable one :)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Check it out!