GIVEAWAY KUSARAH 2014

*klik banner untuk join

Kursus Komputer Excel Spreadsheet

Hi bloggers!
Kemarin aku dengan 2 orang kawan aku pegi luangkan masa lapang yang teramat lapang ni pegi isi dengan kursus2 percuma yang AMC College tawarkan..benda percuma siapa yang x mau kan? Banyak kursus yang ditaja kerajaan melalui AMC College..
#1 Ni buku manual dari AMC yang saya dapat..free tau!

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

Sabah Job Expo 2014!

Photo: Jumpa anda di sana! Di mana? Di Ekspo Pekerjaan Sabah 2014!!

Kepada mereka yang berada di Sabah, bolehlah berkunjung ke Centre Atrium 1 Borneo Hypermall pada 29 - 30 November 2014. Pelbagai pekerjaan menarik dari para majikan tawarkan kepada anda, tunggu apa lagi! mari ramai-ramai datang ke Ekspo Pekerjaan di tempat, masa dan tarikh yang telah ditetapkan. Rebut peluang sementara masih dibuka!

Untuk maklumat lanjut, sila klik link di bawah ini!

Thank You Nuffnang!

Good Morning bloggers! Assalamualaikum!

Awal pagi tadi aku bangun dengan azam untuk sentiasa stay positif dengan apa sahaja yang bakal ditempuhi pada masa hadapan..

CPUV Nuffnang aku kini bergiat aktif semula setelah lama x guna akaun Nuffnang ni..bersyukur sangat-sangat...walaupun malam tadi mood x berapa bagus la kan...tapi kena tabah juga...

Dapat dari campaign INTI 2015, Altel, Mah Sing dan Mi Sedaap.


Thank You Nuffang!

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com



Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Tips: Cara untuk tahu link sebelum klik

Pernah macam ni x? Apabila orang letak mesej di chatbox blog anda,
"hai, jom visit blog saya :)"

tapi sebenarnya bukan link blog pun..tapi link iklan atau link spam/virus...

ops...untuk mengelakkan itu terjadi kepada diri anda dan anda dan haaa anda la tu...caranya mudah, tidak perlu pasang safety check link atau apa-apa yang merumitkan hidup anda...aiseh...hehe

Memaafkan pada yang tersilap...

Selamat petang..Assalamualaikum...

Tengahari tadi 'FH' ada text aku....dia minta maaf sebab kurang ambil perhatian dengan aku...dia ingat untuk contact aku tapi dia terlupa untuk buat...

Apa-apa pun, aku x akan marah dengan dia...maafkan sahaja..bukan rugi apa-apa pun kan...bagus lagi macam tu dari aku asyik mau sakit hati ja..bila dia dah say sorry tu, lega sikit la hati ni..x la gunung berapi ja hari-hari..adoi..hehe


Giveaway By NDE

CLICK BANNER UNTUK JOIN

Giveaway yang dianjurkan oleh Ndedzafirah ini menawarkan hadiah-ii menarik menanti anda. Kami mencari seramai 4 orang pemenang sahaja. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari ramai-ii memeriahkan Giveaway by NDE ini. { senarai hadiah }

GIVEAWAY BLOGWALKING NUFFNANGGER

Jom join GA blog ni..klik2 iklan nuffnang juga..hehe


Tag: 

Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous

Salam Sejahtera,


Jom sertai GA RM150 Zalora Voucher terbaik ni dari SueAKGoGeous. Buat enam langkah-langkah berikut:

  1. Buat satu entri bertajuk 'Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous'.
  2. Publishkan entri tersebut dan masukkan URL ke ruangan komen di bawah.
  3. Follow blog SueAK.
  4. Follow Google Suriana abdul kadir.
  5. Klik sini sini sini sini dan sini tunggu sehingga hadis loading.
  6. Masukkan blog SueAKGoGeous ke dlm bloglist anda.

Satu pemenang utama akan mendapat Online Voucher Coupon Code dari Zalora bernilai RM150.


Manakala dua pemenang saguhati akan mendapat Marybrown Lunch Box.
Tarikh GA ini ialah dari 21/11/2014 sehingga 12/12/2014.
Tiga pemenang bertuah akan diundi dengan random.org dan akan dimumkan pada 13/12/2014.
Marilah mari pergi sertai!

GA CUTI SEKOLAH by ASYU

hi bloggers! ni ada GA best ni..hadiahnya novel & komik !! wow!

kalau belum join, klik ja banner ni k?
selamat bersegmen! ^^

Segmen Mari Berkenalan

segmen simple juga ni..jom join! kata blogger ni, dia mau berkenalan..selamat berkenalan^_^

Happy blogging..jom klik banner untuk join :)

SEGMEN: Kapas Putih December Bloglist


jom join ramai-ramai ^_^ klik banner k?

Senarai Hadiah Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa

Hai bloggers! Dah join GA saya??
Ni senarai hadiah yang bakal dimenangi anda!
Seramai 14 pemenang diperlukan!

Siapa x mau barang free kan??  jom klik banner untuk join! ^_^

Giveaway Super Duper Awesome By Jaja


Assalamualaikum, Sebagaimana tajuk entry ni, saya nak adakan giveaway memandangkan exam dah habis and ada sedikit masa luang, maka terciptalah Giveaway Super Duper Awesome By Jaja
Maka, saya rasmikan Giveaway Super Duper Awesome By Jaja ni. *tepuk*
Moga ramai yang join GA ni yer ^_^

Segmen Blogwalking Sampai Penat


jom join! klik banner ni...

Hadiah GA paling cepat!

Asslamualaikum..selamat petang bloggers!

yeaayy..hadiah GA dah sampai..thank you untuk sponsor zahidahnur dan penganjur Fyra...
just untuk inform ya kepada penaja...hehe thanks again!


Segmen Blogwalking By DJH

klik banner untuk join! ^^

Short trip with Superstar Aquarius!

Assalamualaikum bloggers!
Malam ni mau share cerita aku dengan course mate naik Cruise Ship yang berlabuh di Kota Kinabalu awal tahun 2014 tu...memandangkan 3 bulan ja ship ni akan beroperasi...test market katanya...kami pun ambil peluang untuk naik kapal mewah ni untuk menimba pengalaman berada dalam kapal ni...memandangkan ni part of tourism...so, kena join juga la...hehe..pictures di bawah sengaja letak saiz medium sebab banyak aku upload ni...haaa...nanti loading lambat pula entri ni...kalau mau tengok lebih jelas...klik ja gambar tu...so, jom tengok gambar di bawah ni^_^

Sedang menunggu hadiah GA~

Assalamualaikum....

Hari ni dah masuk 18hb...selamat hari selasa..
baru-baru ada banyak keputusan pemenang GA dari rakan-rakan blogger..mesti kamu pun ada join kan? ramai tu...dengan izin Allah, ada la rezeki, beberapa GA ni aku terpilih sebagai pemenang...alhamdulillah....merasa juga kan segmen GA2 ni...tahniah kepada pemenang yang lain juga...segmen GA ni memang meriah sangat2..tu part yang aku suka...hahaha

Like seriously??

Hi dear bloggers..
bingung aku sekarang ni...hahaha

ada seorang kawan aku ni....(yang sekarang memang dah anggap kawan la..hehe)
dia contact aku melalui fb...dan cakap yang dia kenal aku..aku pun approved la fb dia...pastu, aku stalk gambar dia untuk kenal pasti siapa dia ni...

Penat seharian jalan...

Assalamualaikum bloggers...
Waaaa...hari ni penat kaki sangat lepas shopping seharian di K.K ni...tapi best la dapat melepaskan kebosanan yang duduk dekat rumah ja masa cuti2 ni...kenapa tiba2 aku pegi shopping? hehe sebenarnya aku pegi temankan kakak aku yang belajar di UMS tu untuk beli pakaian konvo dia 22hb ni...haaaa, tu yang busy sikit...sebenarnya si kakak ni tidak mau beli baju baru tapi papa dah offer dia untuk beli baju yang bagus2 masa konvo..maklumlah keinginan seorang ayah yang mahu anaknya rasa gembira ja selalu...hehe terharu pula..

Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?

Alhamdulillah..tamat akhirnya...

Debaran yang dirasai telah tamat...lepas buka emel dari UiTM tadi..bersyukur sangat2 kerana dapat result semester akhir tadi...really? I nailed it! weeee!!! Because I'm happy!!
Tiada perasaan dapat digambarkan bila dapat result yang cantik dan bermakna untuk diri ini... Sekarang tinggal tunggu convo lagi ni...maklumlah kena tunggu juga..

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COT COM

Assalamualaikum...




Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

1st GiveAway By Anamizu

Klik banner untuk join GA yang sangat2 simple! ^_^ suka sangat...

SYARAT-SYARAT: 

The untold story of MH-17 :'(


Assalamualaikum....
Anda masih ingatkah lagi tragedi MH-17 yang sangat menggemparkan satu dunia?

saya ingin share video ini dari Youtube mengenai peristiwa ini yang sangat menyayat hati..

'The untold story of MH-17"

Sesungguhnya Allah S.W.T Maha Mengetahui tentang kebenaran yang terjadi..

Takziah kepada keluarga mangsa MH-17...
Semoga roh mereka ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman....
Al-Fatihah.... :'(

How is it like to be a tourism student?

Obviously, I am a tourism student..so much different than any of my friends out there during my secondary school. Why? This is because I was in a science stream environment, but it seems like I did not have that much interest in the subject. Although I passed the SPM for that 3 killer subjects such as Biology, Physics and Chemistry, but still I am not into it.

segmen : bersukan bersama cikgu ayu

Hi bloggers sekalian!
heee..join segmen unik2 lagi hari ni...segmen ni anjuran Cikgu Ayu..dari entri dia tu sedang sibuk mengurus sukan sekolah..jadi memang sesuai sangatlah buat segmen ni...

Contest GA #2: Isi Buih-Kata Komik #2!!!

Klik banner untuk join! ^_^

hi bloggers...jom join GA best ni...Tamat pada 10 November 2014
Memandangkan aku dari Sabah, so aku buat slang original Sabah punya...hehe

Kundasang Sabah~

Hi bloggers~hehehe 
ni gambar kenangan aku dengan kawan-kawan aku masa semester 3 duluuu...haha masa ni baru 19 tahun...muka semua comel2 lagi..opsss..heeeee.... masa ni satu batch kami ada academic trip di Kundasang, Ranau.. Maklumlah budak-budak pelancongan....

Sapi Island ! weee ! #THROWBACK

 At last... ! plan dari part 1 tercapai.. semua tu sebenarnya bergantung pada pengurusan juga..
luckily, semua pun bagi kerjasama sem ni..memang terbaik la..hehe
tiada yang lewat2 bayar..semua bayar sebelum jalan pergi Pulau Sapi..Let's look below!

Giveaway Blog Nieyl

Hi...ada GA lagi la~jom join...

3 tentang blog seindahcerita.blogspot.com ni:
-Follower dah 300++ (termasuk aku la..hehe)
-blog yg indah (sebab ada giveaway...hehe)
-header blog buat aku lapar...(nampak sedap ja..)

Blog Walking bersama RedBellas : Dream Escape

Hi bloggers! Ada segmen baru dari blog ni : RedBellas
One thing for sure, segmen ni unik sebabnya? antara syaratnya ialah letak gambar lokasi "Dream Escape" dan bagitau lokasi dan cerita sikit pasal lokasi tu..haha banyak la perkataan dan aku ni...
Segmen ni berakhir 30 November 2014, so cepat2 la join..ala, klik ja blog ni...ya? ^_^

Kawan lupa kawan??

Good evening dear bloggers :)
Belum tidur lagi? malam ni rasa mau tulis sesuatu..asyik throwback ja, kang bosan baca..hahaa sekali-sekala tu terkenang benda yang lalu tu okay...sweet memories la kan...
oh ya, before terlupa, ada cer sikit ni....

kesatria kembara UiTM batch 6 #THROWBACK!

Tiada lagi Kesatria Kembara..#THROWBACK!

Annyeong ! malam ni story sikit~ sekarang dah cuti semester 2 bulan~ habis dah 3 semester aku join Kesatria Kembara UiTM Sabah. Banyak pengalaman dan ilmu survival yang aku belajar selama 3 sem ni.
Dari camping, sehingga ke kayak dan penutup pula mendaki Gunung Kinabalu (walaupun x sampai puncak..hehe) x pernah menyesal ambil kursus ni. Memang best ! ^_^

GIVEAWAY by FYRA SHARIF ;)


Assalamualaikum w.b.t.
Malam ini dengan pertama kalinya Fyra ingin menganjurkan yang bertitle GIVEAWAY by FYRA SHARIF ;) 

http://cendolovers.blogspot.com/2014/11/giveaway-by-fyra-sharif.html

Birthday Giveaway Embun Beauty House By Tengkubutang

CLICK BANNER
Tempoh GA: 7/11/2014-14/11/2014

Air Terjun Mahua, Tambunan Sabah

Hi dear bloggers!
Hari ni share story pasal outing with my lovely cousins! Aku ni asal Tambunan Sabah, so bila cousins dah terkumpul tu, inilah yang terjadi...haha itupun belum cukup geng lagi ni,yang lain x dapat join sebab ada yang dah kahwin n ada komitmen lain...jadi ni la antara cousins bujangan gitu! Feel2 dulu bah zaman remaja ni! hihi so here we go!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)

Haaa!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...

SIMPLE GIVEAWAY BY BBWANA ADIENIA

Hi dear bloggers!
ni mau promote blogger Sabahan juga ni...rasanya yg pertama dia buat GA..so, saya support juga dia...mau tau hadiahnya?cek it out here~Klik Banner ya....

Tempoh GA ni x lama, kejap ja tau...so join cepat-cepat....
( 06/11/2014-16/11/2014 )

Cara buat cucur sardin...urmm sedapnyaa..

Hi bloggers!
Tadi rasa macam mau minum petang, jadi tengah-tengah ada mood tu pegi la masak cucur...hehe minum petang dengan teh Lipton gituuu..nyummm...jom kongsi sikit cara-cara masak cucur ni...

Bahan-Bahan:

argh!! berdebarnya!

Hai bloggers!
Alangkah indahnya duduk2 rumah, santai2...cuti2...maklumlah dah habis study....TAPI....
result final semester keluar 12 Nov ni!!!! Risau bercampur baur dengan nervous...apa la pointer aku dapat kali ni....haiiyaaaa.... 8 hari lagi!! penantian itu satu penyeksaan! huhu...
x suka la berdebar-debar ni....cepat-cepat la 12 haribulan......

1st Giveaway By Cik Puan Jelita

Mari2! ada GA best lagi untuk join! jom2 klik banner kalau mau sertai....

Tarikh tutup: 19 November 2014 (ada masa lagi ni~jom2 join)

Tag rakan bloggers:

Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen

Hi bloggers! ada lucky draw la dari ayunirafilah.blogspot.com...jom join ramai-ramai!
klik ja banner ni untuk join ya? 
Caaaantikkk sangat blog dia....banyak kelip colourful gitu...

Terpilih lagi pemenang GA!

Assalamualaikum....

Pagi tadi baru on lappy, x sedar2 ada komen masuk dari arzmoha :

Feeling a bit weird ...

I've never felt so weird like this since I've been so much fun doing my hobby on blogging. However, this is kind a weird when I am not familiar with all the bloggers out there but still I am following their blog entries. In the world of blogging, I rarely see my friend who loves to do blogging just like me.

Giveaway By Mamaniza.com


Assalamualaikum

Penyertaan masih dibuka

Hi bloggers! Happy Monday...

yang tengah ada SPM tu, selamat menduduki SPM,
yang tengah bercuti, selamat bercuti, 
yang tengah kerja, selamat bekerja...

BIRTHDAY GIVEAWAY BY LITTLE-SMALLER



due date: 14/11/2014

First Giveaway By Erza

First Giveaway By Erza 

*** sempena kelahiran putera kedua***

GIVEAWAY BIRTHDAY WE ALLS

Assalamualaikum...selamat malam semua....
ni ada segmen unik lain dari yang lain ni...syarat-syarat penyertaan kena klik banner ya...hehe

tarikh birthday : 3 Januari

Mega Giveaway by Sya Domoru

Jom join GA ni :)
Banyak hadiah best2~
Klik banner ya....

Kenali maksud logo UiTM :)

Assalamualaikum.....salam hari Ahad....

Mungkin ramai pelajar2 U yang excited sebab x lama lagi convo...sebab sekarang musim convo...UiTM juga akan mengadakan konvokesyen tidak lama lagi..tahniah kepada yang bergraduasi...adakah anda sebagai pelajar pernah ingin ambil tahu mengetahui maksud logo  universiti atau IPTA dan IPTS anda? Di sini saya ingin kongsi maksud logo UiTM. 

SHORT GIVEAWAY BY EFFAFARHANA

jom join GA! Klik banner ok? ^_^


Selamat Datang~

Assalamualaikum.....
Selamat berhujung minggu, selamat hari sabtu,
Hari ni 1 November 2014 bersamaan 8 Muharram 1436 H. Sebenarnya bersyukur sangat2...alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk bernafas sehingga ke hari ini....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Check it out!